Комфортното и икономично отопление с нагревателни кабели DEVI е изключително надеждно и трайно решение от производител с близо 80 годишен опит. Веднъж инсталирано, електрическото подовото отопление, ще излъчва невидима лъчиста топлина без ограничение на типа помещение или покритието на настилката. Отговаряйки на новите изисквания и технологии, датските „Smart” и „Touchs Screen” терморегулатори ще контролират отоплението изключително прецизно и лесно според нуждите ви.

Системите  за подово отопление DEVI се състоят от нагревателни кабели DEVIflex™ или рогозки DEVImat™, терморегулатори DEVIreg™ и монтажни принадлежности. Те  могат да бъдат инсталирани във всякакъв тип подови настилки. Напълно невидими, те предоставят нови възможности за обзавеждане и вътрешен дизайн.

Комфорта от акумулираната топлина в настилката е несравним с никоя алтернативна отоплителна техника. Топлият въздух плавно се движи нагоре от цялата площ на настилката. Така се избягва стандартната циркулация на топлина от радиатора към тавана, където изстива и се връща към пода, като студено течение около краката.

Системите DEVI са изключително гъвкави и могат да се използват, както за основно, така и за комфортно отопление. Също така, дават възможност  да се избегнат площите покрити с шкафове, вани, тоалетни и др., без това да се отрази на топлинния комфорт в цялото помещение. Може да се изгради т. нар. ”топлинна завеса” при не добре изолираните места като врати, витрини, прозорци или там, където е необходимо. Всичко зависи от инсталираната мощност на кв.м. (W/m2) и типа на подовата  настилка.

При системите за подово отопление, нагревателните кабели DEVIflex™ са разположени в замазка до 5 см под ниво готова настилка. Инсталираната мощност на кв. м. може да варира от 150W/m2 до 200W/m2 в зависимост от климатичните условия, топлоизолацията на сградата и типа отопление (комфортно или основно).

За подово отопление препоръчваме използването на нагревателен кабел DEVIflex™ с мощност 18W на линеен метър. Крепежната  лента DEVIfast™ осигурява бърз и лесен монтаж. Тя позволява стъпка за  захващане на нагревателният кабела да е през разстояние от 2.5см . Така нагревателните линии могат да бъдат разположени  през 5см , 7.5см , 10см и т.н. , коeто е важно условие за равномерно разпределение на топлината в настилката и инсталирането на желаната мощност на квадратен метър.

За случаите, когато тънкостта на подовото покритие е решаващо, DEVI e разработила незаменим продукт DEVImat™. Самозалепващата се нагревателна рогозка e тънка само 3 до 5 мм. Системата може да се инсталира директно върху вече съществуващи плочки или бетонни подове, без да се налага разбиването им, което спестява  разходите и неудобството от този тип ремонти.

DEVI е разработила широка гама електронни терморегулатори DEVIreg™. С избора на подходящ термостат се постига прецизно регулиране температурата на въздуха или на пода, висок комфорт и ниски разходи.